22 december 2011

God Jul

18 december 2011

Knappt två veckor kvar på året och jag ställer mig frågan vart tog hösten 2011 vägen. Tror aldrig en höst passerat så fort som denna. Efter Lokas sista jaktprov så har det blivit lite rådjursjakt hemma men ännu ingen utdelning men det kommer väl förhoppningsvis då jaktåret ännu inte är slut. Någon som skallar lika bra som mor sin är Vilma då även hon lyckats finna en del rådjur.

Jaktprovssäsongen avslutades för våran del i slutet av oktober då både Vanni och Vilma började löpa. De båda damerna har i år varit slarviga med sina fåglar och det är något vi behöver bättra på till nästa år. Något synd är det dock då Vanni har fått så fin kritik på sitt fältsök på de få prov hon startat men, men det får bli nya tag till nästa år.

Under hösten har det kommit rapporter från valparna och deras ägare om vad som händer i deras liv och det är alltid lika roligt att få ta del av detta.

Bessi_i_full_fart.JPG Alleborgens Wimla - Bessie som bor i Kristinehamn har tillsammans med husse Magnus gått kurs för jaktprovsdomare Ingemar Roselin. På husses beskrivning låter Bessie arbetsmässigt lite likadan som min Wicke, finns en och en annan räv bakom de öronen.
Styx han spanar över myren

Styx

 

 

Styx och matte har apportträning Alleborgens Whisper - Styx som bor i Åsarna hos familjen Hallquist/Svensson har varit på sin första officiella utställning, SKK Sundsvall och fick bedömningen EXCELLENT i juniorklass. Grattis!
 CIMG2404.JPG Alleborgens Varga - Selma har enligt husse Marcus verkligen utvecklats till den allroundhund han önskade. Här har Selma apporterat fasan vid fågeljakt på Gotland men det blev även kaninjakt. 

 

10 oktober 2011

Länge sen sist det skrevs något och det beror på några händelserika veckor med fjälljakt, Gotlandssemester och gångna helgens händelse som jag knappt tagit in ännu, vi har fått en dubbelchampion, SE JCH SE UCH Hedängens Loka Alena.

Bästa semesterveckan på hela året är fjälljakten som i år inte bjöd på det bästa vädret, en dag sol och sedan regn, regn och åter regn men vad gör det när det finns fågel. Bästa minnet är sista jaktdagen när mannen skjuter doublé för Loka och det kändes skönt efter diverse bomskott. Något som Vilma upptäckte att det fanns gott om var lämmlarna medans Loka nästintill total ignorerade dem och lillemannen Wicke kunde man blåsa av ifrån lämmelsöket. Förskonade ifrån skador på hundarna i samband med fjälljakten har vi varit under alla år men inte i år, blev både klo- och tasskador och givetvis sista dagen. Loka drar klokapseln på frambenssporren och Vilma skär en trampdyna men allt har läkt bra och nu är det full fart på båda igen.

Även i år blev det direkt från fjällen till Gotland via Stockholm för att hämta upp dottern och två hundar till. Något svettigt blev det dock att hinna till båten i Nynäshamn då Stockholm i år bjöd på diverse vägarbeten samt Stockholm halvmarathon så färden genom vår huvudstad tog två timmar. Det var inte kul när GPS:n visade tiden för vår beräknade ankomst till Nynäshamn men vi hann med båten och det var skönt att kliva av båten och upptäcka att man kommit till sommarvädret igen.

Till Gotlandsprovet var alla hundarna anmälda men jag fick dra Vilma från start pga hennes skurna tass.

På det delade provet startade vi Loka, Vanni och Wicke. Den som gick bäst på det delade provet var Lindas Vanni, vid genomgången vid lunch löd kritiken att hon gick för de höga priserna. Tyvärr lite miss i fågelsituationen och det föll ner till en sexa på fält. Loka fick ett andra pris och lillemannen EG då han inte hitta fågel.

Till det hela provet var det bara Vanni och Wicke som startade och för Vannis del blev det ingen fältdel då hon missade spåret samt strula på vattnet. Wicke gick till fältbetyg och det blev ett andra pris.

Så till helgen som varit, en helg som alltid kommer att finnas i mitt minne då min Loka blev Svensk Jaktchampion på Östras ordinarie prov i Långtora. Lång väg har det varit för vår del, alldeles för många provstarter och många gånger har tanken funnits att nu "kastar jag in handduken". Det som har drivit mig till att fortsätta mot championatet har varit Lokas fantastiska kapacitet trots att jag inte alltid kunnat styra den pga av min okunskap, många gånger stolpe ut på hennes förmåga att finna allt som finns på ett fält. Även i lördags fanns det både rådjur och hare men en känsla jag fick efter vårt andra släpp var att "idag fanns det bara fågel för Loka" och fågel var det gått om. Har nog aldrig tidigare startat prov någonstans med så mycket fågel, tror att det fanns fågel i alla släpp för alla hundarna. Kan säga att jag fortfarande får tårfyllda ögon när jag tänker tillbaka på helgens händelse och tror nog att det kommer att ta tid innan jag riktigt fattat att vi tillslut lyckades hela vägen, min Loka Alena... jaktchampion... första hunden för mig som nått hela vägen till ett jaktchampionat och det är en speciell känsla.

Ett stort TACK vill jag bara säga till Lokas uppfödare Tomas och Ingrid Olofsson, Hedängens kennel att ni gav mig förtroendet att få köpa min Loka Alena.

På samma prov i Långtora var även Lokas uppfödare Ingrid med och hennes reskompis Emelie Mårdenius, stort grattis till er båda för suveräna resultat i helgen, Ingrids Coral avslutade söndagens prov med en 9 på fält i öppen klass och Emelie fick sin andra jaktchampion med Dunder-Doris, grattis!!!

 

 

 

31 augusti 2011

En väldigt trevlig och nyttig helg har jag och dottern haft på fälten hos Stefan Nilsson i Tomelilla. Väldigt tidigt på lördag morgonen packades bilen och in lastades hundar, Vanni och Wicke. Tyvärr blev vi några minuter sena till samling då vi körde in i ett riktigt åskoväder utanför Ängelholm. Från blå himmel så blev det nattsvart, ösregn och vilka blixtar. Strax utanför Lund sedan så kom fin vädret igen och man kunde köra som vanligt. Väl framme så blev det presentation av oss deltagare, genomgång inför dagens händelser och sedan vidare transport ut i fält och nu blev det fullt arbete för hundar och förare. Ett riktigt gott gäng var vi som drillades över fälten i två dagar och jag tror att alla var supernöjda efter denna kanonhelg, kan bara säga TACK Stefan för två kanondagar.

Igår blev det särskilt prov för Lokas del, kände att jag behövde bättra på hennes poäng inför fältet och är så nöjd då det blev full pott på både vatten och spår i elitklass.12 augusti 2011

Vår Wicke höftledsröntgad med resultat HD grad A.

7 augusti 2011

Det tråkigaste jag vet är när man får höra rykten som inte stämmer och ett sådant träffa mina öron igår.

I senaste numret av Hundsport 7-8/2011 finns en raspresentation av Kleiner Münsterländer, en presentation som jag inte tycker gör rasen rättvisande. När jag igår fick höra att jag skulle varit delaktig i texten av artikeln så blev jag inte glad.

Mitt namn finns med under foto och text men jag har inte varit delaktig i vare sig det ena eller andra. Personligen tog jag kontakt med redaktionen direkt när tidningen kom ut och ville ha en förklaring när de namnger en person som inte bidragit med något materiell överhuvudtaget. Resultatet, ingen förklaring mer än att det är inte lätt att hålla isär vem som skickat de olika bilderna och min fråga tillbaka blev "är man inte skyldig att publicera rätt namn när man publicerar något offentligt"? Tyvärr fick jag inget svar.

Så med det bestämdaste dementerar jag de rykten om att jag skulle vara inblandad i text och bild och vill personligen hänvisa till SKK:s raspresentation under deras sida Köpa Hund

 

Raspresentation av Kleiner Münsterländer

 

27 juli 2011

Så var säsongen igång igen då Västsvenskas första prov för året i bruksgrenarna gick av stapeln i helgen i Abild. Mycket trevligt att träffa alla igen efter en tids uppehåll och ett stort tack till alla funktionärer och domare vill jag även rikta.

Mycket tid på vatten och spårträning blev det för vår del veckorna innan provet för ska man åka ner och för första gången starta tre hundar samtidigt så vill man gärna vara förberedd.

Min tanke på morgonen när jag och dottern packar in oss i bilen var dock ska man fixa detta eller inte, hålla koncentrationen på tre hundar som alla startade i olika klasser, Loka - elitklass, Vilma - öppenklass och lilla Wickevire sin första start i unghundsklass. Med facit i hand så är jag mer än nöjd och är så glad att all träning gav resultat, man vill ju gärna bli klar redan första starten och slippa starta om på särskilda prov. Kanske blir det en omstart för Lokas del då vi som alltid har våra diskussioner om räven när det är prov och poängen är väl på gränsen, har inte råd att tappa någon ytterligare pinne vid fältstart. Att hon klara sitt elitvatten med full pott tycker jag är en bedrift av henne då hon kom tillbaka haltandes på tre ben. Redan på andra sidan vattnet när hon närmade sig apporten såg vi att hon halta, tar apporten, simmar över första vattnet och sedan upp på ön och då ser jag ännu mer hur hon haltar. Väl framme lämnar hon av fågeln och jag undersöker framtassen på henne och hittar en bit som gått in mellan trampdynorna, drar ut den och tror att jag fått ut allt. Tyvärr så på söndagen från att varit ganska symtomfri på morgonen så förvärras det under dagen, tassen svullnar upp och Loka haltar igen. Blev till att åka till veterinären måndag morgon och där plockar de ut ytterligare bit samt sätter dränage då det var inflammerat. På fredag åker dränage och stygn bort och sedan hoppas jag på snabb läkning så vi kan vara igång igen ganska snabbt.

Förutom Lokas lilla incident så var det två glada mattar som på eftermiddagen åkte hem från Abild med följande resultat

Hedängens Loka Alena - elitklass vatten 10 och spår 7, Alleborgens Vilma - öppenklass vatten 10 och spår 10, Alleborgens Vanilla - öppenklass vatten 10 och spår 10 samt Alleborgens Wickevire - unghundsklass vatten 10 och spår 10 samt blev även dagens bästa spårhund.

Stort grattis vill jag även säga till alla andra pristagare och utförligt reportage med bilder finns på Västsvenskas sida

Ett nöjt gäng väl hemma igen

 

När vi kom hem så fick det bli samling för fotografering, fick dock ta skydd på vår altan en stund innan för in kom en rejäl åskskur.

En något sur Loka Alena har jag just nu, tycker inte att hon behöver ha tratt så hon går på som vanligt och går in i det mesta soEn sur Loka som tycker tratt är ett dumt påfundm kommer i hennes väg.

14 juli 2011

Sommar, sommar och semester... härligt! Dock kunde ju vädergudarna bjuda på lite bättre semesterväder kan man ju tycka, just nu bara regn på Västkusten. Fin väder hade vi för någon vecka sedan med temperaturer upp till +30, varmt och skönt. En av dessa varmaste dagarna begav jag mig till Claes Hemberg som bor utanför Trollhättan för att göra mentalbeskrivning av min Vilma och resultatet blev väl ungefär vad jag förväntat mig. En tillgänglig, öppen hund med obetydlig skärpa, skottfast samt liten-måttlig på övriga punkter. Jämför jag vardagen med testresultatet så stämmer det ganska bra för Vilma brukar inte vara den som får för sig att behålla viltet själv utan lämnar gärna av det och helst till matte trots att husse varit den som fällt. Hade ju även viljat gjort en mentalbeskrivning på Wicke men den får vänta till nästa år då han just nu är för ung. Vilma var snarare åt andra hållet, på gränsen till för gammal.

Utställning har vi även hunnit med både i Vänersborg och Borås. Lindas Vanni fick på båda dessa utställningarna kritiken "Very good" och Wicke fick "Excellent" båda gångerna samt ett CK i Borås. I Vänersborg blev Prästgårdens B-Atlas BIR och fick här även sitt andra cert. I Borås gick BIR till multititlade Rogstabergets Jackson Browne och BIM till Quorum's Honey. BIR-valp blev Niemiapajan Vinna Browne. En ny münsterchampion blev det även i Borås och det var Prästgårdens B-Atlas som här fick sitt tredje cert och där med en ny titel svensk utställningschampion. Stort grattis till alla hundar med ägare!!!

En del träning inför bruksgrenarna har det även blivit ihop med kompisar. Nyttigt och trevligt är det när man tränar ett gäng ihop då hundarna får lära sig att vänta på sin tur, vara passiva och att det är andra som drar spår och kastar fågel för dem. Jag kan klart se skillnaden när man tränar bara familjen eller tillsammans med andra. Hundarna förväntar sig mycket mer tillsammans med andra hundkompisar än när man bara är familjeflocken.

 

 

20 juni 2011

I helgen som gick anordnade Västsvenska vorstehklubben sin årliga träningshelg på Väla kursgård utanför Borås. En mycket väl arrangerad och trevlig helg fick jag och dottern där tillsammans med många klubbkompisar. Deltagar antalet var dock mindre i år än tidigare och det är lite synd då det är ett bra tillfälle för mycket träning samt få många goda råd från duktiga instruktörer.

Lördagen startades upp gemensamt för alla med ett lydnadspass och därefter delades vi in i grupper utifrån hundarnas ålder och kunskap. För min och Wickes del blev det vattenapportering som jag var nöjd med då jag slapp bada då min hund löste uppgiften. Vi prövade även på ett enklare öppenklass vatten som fungerade bra. Efter vårt vattenpass var det dags för lunch och det smakade bra med pitabröd fyllt med viltkött.

Anette Erlandsson instruerade oss därefter i konsten att ställa ut hund och många bra råd och tips delades ut.

Upp i skogen blev det sedan för att gå spår och även där löste min hund sin uppgift vilket jag är glad för då vi inte gått så många spår än.

Dagen avslutades med apportövningar på land och det fungerade så där. Unga, trötta hundar efter mycket träning en hel dag så det fick bli ett kortare apportpass.

Gemensam middag på kvällen med lotterier och diplomutdelning till de hundar och förare som helgen innan gått viltspårsprov. En trevlig kväll med många diskussioner, härliga berättelser och mycket skratt.

Söndagens övningar var de samma som dagen innan men i kortare pass för dagen avslutades vid lunchtid med gemensam lunch och sedan blev det avfärd hemåt. Tack alla för en trevlig och välbehövlig träningshelg!!!

 

 21 maj 2011

Oj, vad tiden går fort. För ett år sedan satt man mitt i valplådan med valpning och spännande var det. Idag fyller alla de små fyrklövervalparna ett år, helt otroligt hur fort tiden gått. Spännande ska det bli att följa hur valparna eller rättare sagt unghundarna nu utvecklas vidare. Fått rapport om träningar samt prov och tycker det är jättekul att höra om alla framsteg de gör.

Så sist men inte minst Grattis till alla ett-åringarna!

Ett år går fort, storleken är inte densamma nu som då

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 maj 2011

Grattis till Alleborgens Wimsa (Rosi) med husse Rolf de Vos som blivit godkända i anlagsklass/viltspår med lysande kritik. "En hund som verkligen tar sig an uppgiften och löser den med bravur".
   

 21 april 2011

 

 

10 april 2011

Tvära kast har den gångna veckan innehållit, från barmark till snöstorm och åter till barmark med vårvärme.

I onsdags styrde vi bilen mot fjällen, närmare bestämt Messlingen för att gå vårprov i Mittådalen. Aldrig tidigare har jag startat något så det skulle bli en ny erfarenhet. Hade tänkt en träningsrunda på onsdagen när vi kom upp men det blev sent så de fick bli en kvällspromenad med hundarna istället. Ut på skoterlederna så hundarna fick rasa av sig men så fort de gick ut i terrängen så brast snötäcket och min tanke blev hur ska detta gå med provet. Innan vi återvände till stugan så fick vi en härlig syn, en stor tjädertupp som satt på vägen och helt orädd var den. Tyckte dock att jag och hundarna gick för nära då den både fräste och spände upp sig för att tillslut ta till vingarna för att sätta sig i en närbeläggen tall.

Torsdagen skulle det iallafall bli lite träningsåka av hade vi bestämt oss för och kör från stugan med fint väder. När vi närmar oss fjället så blir vädret sämre och sämre och efter vi kört förbi ett mindre kaos med bilar i diket så beslöt vi oss för att vända men det var lättare sagt än gjort. Det var som någon klistrat ett vitt papper på bilrutan och man såg ingenting mer än all snö som yrde från alla håll. Tillslut kom det en liten lucka i snöyran så man kunde se lite var vägen gick och vi tog oss tillbaka till stugan för att invänta bättre väder och det kom på eftermiddagen. Nu blev det träningsåkt men det kändes dystert inför provet kommande dag när man själv helt plötsligt kunde sjunka med skidorna och stå i snö upp till låren samt hundar som simmade omkring i snön.

Fredag morgon och äntligen skulle man få pröva på ett fjällprov och vädret var på morgonen bättre men vi hade alla läst väderprognosen och visste att det skulle bli sämre under dagen. Vädermässigt bjöd denna dagen på allt ifrån snöstorm till sol och åter snöyra men trots det så var humöret på topp hos oss alla. För Lokas del så höll snön till tredje släppet och då börja hon gå igenom och med det så tappa hon även lite av lusten men i detta släppet hittade vi dock äntligen fågel. Loka står på en ås och snön yr, får resnings kommando och reser men varken jag eller domaren ser några fåglar i snöyran. Lite snopet kändes det då Loka stått tvärfast. Kommer tillbaka ner till övriga och får då reda på att när Loka reste så gick fåglarna över kanten och flög över övriga deltagare, surt då det inte blev en godkänd fågeltagning då skott ej kunde avlossas för vi inte såg några fåglar jag och domaren.

Det finns ett ordspråk som säger "det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder" och med det skulle jag säga med rätt kläder så klarar man alla väder, även snöstorm. Så min provstart har inte avskräckt mig från fler starter utan tvärtom, en repris till nästa år ska det bli då det finns inget härligare än att glida fram på skidorna med en hund dragandes i vår fantastiska fjällvärld.

Helst hade jag inte viljat åka hem utan åkt skidor ytterligare några dagar men vardagen kallar ju också så därför styrde vi bilen söder ut igen på lördagen och det blev ett antal timmar i bilen.

Tidigt upp igen på söndagen för lite fältträning, den sista för våren. En härlig dag med trevligt folk och många goda råd i riktig vårvärme, nästan lite för varmt för hundarna stundtals men det blev lite fältträning och nu längtar man till nästa i augusti. Fram tills dess så får det bli lydnads- och apporteringsträning så det finns ju ett och annat att jobba med.

 

 5 april 2011

Lite nygammalt samt nytt då det var ett tag sedan sist. Ett besök på VVK:s utställning samt årsmöte har det varit. En väldigt trevlig dag ihop med klubbkompisar som avslutades med att klubben bjöd på lunch samt årsmöte.

Ingen hund ställde jag ut men däremot gjorde dottern Linda det. Linda ställde ut vår Vanni och fick "Very good" i bedömningen med jättefin kritik.

Grattis till alla BIS-vinnande hundar, BIS-1 Björnkärrets Graf Siegfried ägare Lennart Gullberg, BIS-2 Trollängens Gizza ägare Helen Lundberg men denna dagen visad av handlern Moa-Lill Pers Eliasson, BIS-3 Hedängens Karma ägare Ingrid och Thomas Olofsson samt BIS-4 Hubertus Ziggie Stardust ägare Catarina Wik. BIS-vinnande valp blev Annika Wängviks Vinna.

Helgen som gått har det varit KM-fält på Fredrik Lilliehööks marker utanför Falkenberg. En trevlig dag med mycket hund. Både min Vilma och Lindas Vanni kvalificerade sig till finalsläppen men där tog det slut för denna gången. Ett grattis till vår nya klubbmästare Claes Kennedy Nordquist med sin grosser münsterländer Ronja som tog över titeln ifrån förra årets klubbmästare Lennart Gullberg.

Lite fältträning blev det sedan i söndags och det var både trevligt, nyttigt samt lärorikt.

7 mars 2011

Den gångna helgen har gett mig förhoppningar om att våren är på gång, minus grader på nätterna men flera plus grader på dagarna med blå himmel och strålande sol. Jag tycker att snöhögarna blir mindre och mindre för varje dag men det jag mest önskar bort av allt är isgatan som är på alla stigarna i skogen.

Lördagen bjöd på en långtur i skogen och man hade svårt att gå in när vädret var så fantastiskt, ville bara vara ute och njuta av solen.

Söndagen var det samling hemma hos oss och vi var ett gäng kompisar som gick bort till vårt tjärn i skogen för lite träning och grillning. Stor öppen yta på isen att nyttja men emellanåt gav den en och annan av oss lite skrämselhicka då det "sjöng i isen". Mannen hade huggit upp ett hål i isen för att se tjockleken men efter en yxas längd kom han fortfarande inte i kontakt med vattnet, så tjock är den fortfarande.

 

 

20 februari 2011

En skön och avkopplande helg med goda vänner, skidor och hundar har vi haft samt sist men inte minst 3-års kalas.

Lördagen åkte jag och mannen med hundar till Annika Wängvik med familj samt hundar. Tillsammans med Annika tog vi en härlig tur i skogen och hundarna fick verkligen rasa av sig. Sex münstrar och full fart, tror att hundarna hade det lika kul som vi tvåbenta då dagen bjöd på många skratt vad gällande skidstilar men vi kom hem med benen i behåll.

Även söndagen fick det bli skidor samt umgänge med vänner men nu hemma vid tjärnet. Några varv skidåkning runt tjärnet för att därefter laga kolbullar över elden. Dagen till ära fyllde även Vilma och syster Vanni tre år och skickar en grattis hälsning till övriga syskon. Tiden har gått fort, var inte länge sedan de var små valpisar.

 

 

13 februari 2011

Två härliga helger har hos oss passerat. Förra helgen blev det en långtur i skogen med mannen och hundar. Trots att vädret inte bjöd sin allra bästa sida till så blev det korvgrillning och en härlig dag i skogen.

Denna helgen kan man inte klaga på vädret, blå himmel och strålande sol. Ena dagen blev det långtur hemmavid och idag, söndag, en trevlig dag ihop med hundkompisar. Lydnadsträning samt en tur på fälten blev dagens innehåll.

 

 

29 januari 2011

Idag har programmet innehållit handlerkurs med Nicklas Eriksson, Kennel Qirmizi och det var Västra Kennelklubben som anordnade detta. Jag och Vilma hade massor att lära oss kan man lugnt säga. Har aldrig tänkt så mycket på det där med hur gör man egentligen och hur visar jag min hund på bästa sätt. Med de nya utställningsreglerna från i år så behövs det nog att kunna visa hund, kort stund har man på sig i ringen för att hunden ska göra ett bra intryck och då gäller det att vara beredd redan innan man går in i ringen. Många kontaktövningar med att röra sig runt i ringen på bästa sätt, olika fart om man sprang långsida eller kortsida. Något som tog en stund var att få in rätta koppelhanteringen så det ser lätt och ledigt ut när man rör sig i ringen, utan ryck och en hund som glatt följer minsta rörelse.

Efter lite fikapaus och rastning av hundar fortsatte dagen med rörelseövningar för att sedan gå över till hur man ställer hunden på bästa sätt. Suveränt att Nicklas verkligen gick igenom varje hund med respektive ägare och gav tips och råd på hur man skulle göra. Många övningar blev det och man fick lära sig att ställa hunden rätt på tid. Började med att man hade 10 sekunder på sig att ställa hunden och ena gången kunde det vara åt höger och nästa åt vänster. Dagen avslutades med att vi fick visa hunden både i rörelse samt stående och då hade man 5 sekunder på sig att ställa hunden rätt.  En svettig dag för både matte och hund men väldigt lärorik.

 Jag och Vilma på Handlerkurs
   

 23 januari 2011

 

År 2010 är avslutat med traditionsenlig grötfrukost i stallet julaftonsmorgon samt nyårsfirande med goda vänner och hundar. En nyår då även jag och mannen min firade 25-årig bröllopsdag, otroligt hur fort tiden går.

Det nya året startades upp med tre dagars besök på MyDog och det var Wicke som ställdes ut och jag är väldigt nöjd med hans bedömning samt ett grattis till alla andra som också fick pris. Resultat från utställningen finns under länken http://www.kleinermunsterlander.se/

Ett extra besök på lördagens MyDog blev det för att beskåda "Mannen som talar med hundar" Cesar Millan och många var nog lika nyfikna som jag på att se vad han hade att säga för det var väldigt mycket besökare denna dag på MyDog.

Många härliga promenader i snön har det också blivit med hundarna samt även börjat träna lite apportering med Wicke.

Planer för året finns och några av förra årets aktiviteter kommer bli repris i år och sedan får vi se vad det nya året för med sig. Nästa helg blir det handlerkurs i Västra Kennelklubbens regi och därefter någon vecka kvar till kursstart för Wicke hos Anders Landin. Ska bli väldigt kul då vi är ett gäng som tränat ihop innan och nu har nya förmågor i nästan samma åldrar, för mig är det en ny utmaning då jag aldrig tidigare haft en hane att jobba med så det ska bli spännande och se om det finns skillnader mellan hane/tik.

 

 
stäng