5 maj 2015

Här har passerat en tid som innehållit både glädje samt stor, stor sorg.

Efter stormen "Egon" kom snön i mängder och framförallt sista helgen i januari när jag planerat för Stockholmsresa för att vara flytthjälp åt yngsta dottern. Det kändes så där att åka hemifrån när det bara vräkt ner snö i ett dygn och undran var stor över hur det skulle se ut när man kom hem igen på söndags kvällen. Men det bar iväg till Stockholm ändå sista fredagen i januari och jag åkte från snökaos till nästintill barmark. Alla de fyra fyrbenta var med och fick social träning den helgen med att vara i storstaden. Vi började på fredagens eftermiddag i Bromma med att fylla släpet och två vändor blev det innan allt var inflyttat till lägenheten på Östermalm. Mest uppskattat av hundarna var alla kaninerna som fanns runtom på Gärdet där det blev rastning denna helg. Väl hemma igen på söndagens kväll var det oerhört skönt att upptäcka när man rullade in bilen på uppfarten att allt var skottat av mannen som sköter vinterväghållningen här, oerhört tacksam var jag som nu bara kunde lasta ur hundar och packa ur all helgens packning.

Februari månad kom och den bjöd på skidåkning med hundarna och hundkalas då V-kullen fyllde 7 år. Skidåkning blev det dels hemma samt en helg i Småland och då med pistade spår. Nämnas kan att det gick undan när jag körde med två münstrar och det bidrog till några skratt och rolig fråga om "vem har kört rätt ut i kurvan på gärdet".

Hundkalas blev det hemma hos dottern Linda och ihop med alla hennes münstrar. Specialbakad hundtårta bjöds det på och alla hundarna lät sig väl smaka.

Vilma lämnade inte en smula av tårtan kvar Tårtan var uppskattad av de fyrbenta

Så blev det mars, årets första vårmånad och på programmet stod det fältträning, trädfällning och föreläsning.

Fältträning blev det i Skåne på Stefan Nilssons fina marker utanför Tomelilla som bjöd på både fågel och hårvilt. Whitney var det som denna helgen fick gå på fält och det var första gången för henne. Jag hade mina farhågor innan jag åkte men ingen av dem besannades. En hund som stundtals sökte med bra fart och reviering och i kontakt med mig. Näsa har den lilla damen för innan ett av hennes släp så markerade hon att det var något som doftade väldigt gott och dit sprang hon direkt när hon släptes och det resulterade i stöt på fasantupp med kort eftergång. Väldigt nyttigt för därefter kom både farten och vidden på betfältet. Oerhört nöjd med tanke på att det var hennes första gång på fält åkte jag hem och nu ska det putsas inför höstens jakt och prover.

Föreläsningen jag var på höll Västra Djursjukhuset, Göteborg i och innehållet var hur man bäst tränar sin hund både vad gäller kondition och styrka för att förebygga skador. Många bra tips och tankar fick man med hemifrån denna kvällen.


10 mars var dagen då allt började som skulle sluta i stor, stor sorg. Den här morgonen börjar Loka att kräkas kaskader så det fick bli ett akut besök hos veterinären. Där togs diverse prover samt hon även röntgades men inget hittades. Ordinationen blev dietmat samt vila. I en vecka var Loka någorlunda men sedan kom kräkningarna tillbaka. Nu blev det istället akutbesök på Blå Stjärnan i Göteborg och hon fick dropp samt blev ultraljudad. Även denna gången hittades inget tyvärr men det var dock en någorlunda piggare Loka jag fick med hem dagen efter. En vecka höll det sig igen och sedan startade kräkningarna på nytt och hon försökte emellanåt äta men det kom bara upp igen efter någon timme. På påskaftonens morgon blev det Blå Stjärnan igen och i samråd med veterinären fick jag ta ett mycket tungt beslut att låta min älskade Loka Alena få somna in. Tårarna var många och saknaden är enorm efter henne. Till Lokas minne gjorde min yngsta dotter en film men det tog ett bra tag innan jag klarade av att se den. När jag väl gjorde det så kunde jag ändå någonstans känna glädje över den fantastiska resa vi gjorde ihop, jag och min Loka Alena. Jag delar filmen utan musiken som var med i originalversionen (Jag fick låna en ängel).
Mitt i all sorgen efter Loka så blev det till att ta ytterligare ett tungt beslut då även vår Pepsi blev sjuk.

16 april ringer äldsta dottern mig ifrån veterinären så det blev att köra dit i ilfart. I samråd med veterinären så tog vi beslutet att även låta Pepsi få somna in. Förlora två jakt- och familjekompisar med mindre än två veckors mellanrum var oerhört tungt att gå igenom. De två busarna Loka och Pepsi springer nu återigen tillsammans och jag misstänker att det blir en och annan busjakt om jag känner de båda damerna rätt. Så älskade och så saknade, ett hundliv är alldeles för kort.


10 januari 2015

Så har vi vänt blad och välkomnat ett nytt år igen med nya möjligheter och utmaningar. Just nu rasar stormen "Egon" på utsidan hos mig och det känns ganska skönt att kunna sitta inne och mysa i värmen från brasorna. Kanske inte bästa dagen att göra uppdatering av hemsidan med risk för strömavbrott med den blåsten som just nu härjar på utsidan. Alla extra batterier till diverse elektronik prylar sitter på laddning så vi ska nog förhoppningsvis klara oss även om strömmen försvinner.

Utlovade ju en uppdatering om sista delen av 2014 innan nyår men så blev det inte, dock finns nu en liten resumé under fliken 2014 att läsa för den som är nyfiken på vad som hände hos oss.

Finns vissa delar av 2014 som gärna får gå i repris detta året och då tänker jag bland annat på den helt fantastiska sommaren som vi hade samt fjälljakten förra året. En del som jag absolut inte önskar i repris är alla skador som mina hundar hade under gångna året. Aldrig tidigare har jag upplevt något liknande och hoppas verkligen att varken jag eller någon annan behöver uppleva det. Oerhört tacksam är man i de lägena att man har bra försäkringar på sina hundar då den sammanlagda kostnaden med alla skador uppgick till ca 100 000 kr innan försäkringarna gick in och tog sin del av beloppena.

Det nya året inledes med semester och familjemys. Sköna promenader med många hundar och även en dag så blev det korvgrillning. Med spänning ser jag framemot vad 2015 kommer att erbjuda, många projekt både vad gäller på hemmaplanet och med hundarna vet jag redan nu och hoppas på att planerna ros i land.

En God Fortsättning på 2015 önskar jag er Alla.

god_fort.jpg

 
stäng