Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för november 2010

söndag 21 november

Glad igen...

Förra helgen var jag både glad o SUR. Väldigt glad var jag på lördagen då några av mina syskon samt en vorstehkompis var här för andra valpträffen. Bus hade jag ju tänkt mig men det blev det inte utan vi tränade att gå fot både med och utan koppel, inkallning, stanna och gjorde släpspår i min skog. Bäst på släpspåret var min vorstehkompis vid namn Iza, hon spåra som hon aldrig hade gjort något annat innan och hade även med sig kaninen till sin matte. Jag tyckte mitt spår gick bra då det nästan var mitt första.

Lite förvånad blev jag när vi skulle göra inkallning för när matte ropa på mig så kom även mina syskon och jag tyckte det blev lite jobbigt, det var ju jag som skulle till matte och inte alla andra.

Stanna träna vi också och jag är faktiskt ganska bra på det, hur mycket Lars-Göran än försökte få mig att springa efter fågelvingen så gjorde jag inte det utan så fort den lyfte från marken så stanna jag. Till min matte sa Lars-Göran att jag har träffat på mycket fågel och därför var så cool, jag är ju faktiskt med matte, syrran och morsan varje gång våra rapphöns ska matas. En härlig dag var lördagen med alla besöken och träning, trött var jag sedan på kvällen och snarkade i soffan.

Söndag, usch vilken dag, matte tar min syster Vilma med sig och åker till Tidaholm för jaktprov, gissa om jag var sur hela dagen och husse var sur på mig som fick vara hemma med mig. Tillslut kom både matte och Vilma hem igen och jag blev glad.

Denna söndagen har jag haft besök av min syster Rosi som inte bor så långt från mig och vi gick en promenad i skogen med våra mattar och Rosis husse. Även idag skulle det tränas och både jag och Rosi var duktiga, mycket stanna och inkallningar blev det på vår promenad. Jag vet var Rosi bor för när vi går vår promenad på kvällen så går vi förbi hennes hus och jag kan då känna doften av henne, viftar lite extra på svansen och spanar ifall hon är ute och det var hon en kväll denna veckan när vi gick vår kvällspromenad, gissa om jag blev glad.

Wicke 6 månader ute i årets första snö

 

Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 12 november

Längtar...

...imorgon kommer några av mina syskon hit och det ska bli så kul. Helst av allt vill jag bara busa men har förstått på matte att det ska vi inte göra utan TRÄNA. Matte har lovat att fotografera oss imorgon så det kommer bildbevis på morgondagens aktiviteter. Jag kan inte lova matte att jag ska vara lydig kanske försöker jag hitta på något bus, får se vad som händer imorgon.

Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 6 november

Systra min har varit här...

...och matte hade inte berättat för mig att hon skulle komma. Jag trodde imorse att jag och matte skulle gå en egen promenad då både syrran och morsan fick vara hemma, men vad händer? När jag kommer ut så står syrran Rosi där ihop med sin husse och jag blev så gladGlad så det blev både skall och tjut.

Jag och Rosi fick springa i min skog och det var så kul med mycket bus, snabba var vi. Mitt i allt när vi har som allra roligast och springer o jagar varandra vad tror ni händer? Jo, matte min blåser i pipanObestämd och då har jag lärt mig att man ska sätta sig snabbt. Bäst att lyda tänkte jag snabbt och vänder på en femöring i luften och det gjorde även min syrra.

Matte och Rosis husse hade tydligen kommit överens om att de skulle träna lydnad med oss förstod jag sen senare för det var mycket övningar vi gjorde på vår skogspromenad. Både jag och Rosi var jätteduktiga för vi fick mycket beröm.

Nästa lördag ska vi tydligen träffas igen och då kommer det även fler av mina syskon hit för då ska vi träna säger matte. Rapport om detta får jag nog skriva efteråt, säkert händer det något kul när vi alla träffas.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng