Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för december 2010

söndag 26 december

Jul - konstiga saker händer...

Massor har hänt hos mig sen sist jag skrev, jag varit lite dålig på att berätta då det varit fullt upp. Jag har varit på min första inofficiella utställning och fick tre rosetter med mig hem men varför vet jag inteObestämd, tydligen var den ena BIR och den andra för att jag blev BIG-3. Roligast på utställningen var alla andra hundar som jag träffade och jag hade inte någon lust till att stå stilla när matte tyckte att jag skulle göra det. Träning är det nu inför MyDog säger matte och jag undrar vad det är för något.

Jakt och jaktprov har jag även varit med morsan och syrran på, jättekul tycker jag det är. Fast matte tyckte nog inte på sista provet att det var så kul då det den dagen hittades ca 25 harar och min syrra hitta nog hälften av dem och till sist kunde hon inte hålla sig när matte blåste STOPP men hon var snabbt tillbaka hos matte men det hjälpte ju inte. Istället fick jag nu följa med sista tiden på provet och se på de andra hundarna, oj vad kul de verkade ha. Fast de fanns ju fler som inte riktigt lyssnade heller när det skulle apporteras men varför måste man lämna den där goda, doftande fågeln till sin husse eller matte när man hittat den, förstår faktiskt inte riktigt det.

En tid senare flyttade matte sedan in skogen i vårt vardagsrum, nu har hon blivit tokig var min tanke - en gran inneTungan ute. Inte nog med det, sedan började matte hänga roliga saker i den som jag tyckte var bättre att plocka ner igen. Min matte var ganska arg på mig då det tog väldigt lång tid att få granen färdigklädd, roligast var att bära runt på alla tomtar i hela huset men det gillades inte heller det av matte.

Bästa dagen kom sedan och den kallades julafton. Tidigt denna dag var jag med ute i stallet på grötfrukost och det var jättekul att hälsa på alla som kom dit för att äta. En härlig promenad tog matte och husse med oss i skogen efteråt och det blev mycket bus i snön. Senare på eftermiddagen luktade det extra gott i mattes kök och jag lämnade inte gärna min plats på mattan framför spisen. Min mat toppades denna dagen med lite av det som doftat så gott, mums med köttbullar.

Även juldagen blev det en tur i skogen och då möte vi till min stora glädje syster Rosi och hennes husse. Mycket bus blev det men morsan vår skulle emellanåt styra och ställa som morsor gör, fast vi ville ju bara busa för fullt jag och syrran. Hoppas vi möts igen någon dag så det kan bli mera bus.

 

wickes_jul.jpg

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng