Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för augusti 2010

måndag 30 augusti

Äventyr...

Nu har jag fått svar på de konstiga orden matte pratat om, Skåne - fält - långresa. I fredags åkte jag på min första långresa och det bar iväg till Skåne ihop med syrrorna Vanni och Vilma, på vägen hämta vi upp lillmattes kompis och hennes hund Tora. Tre timmar i bilen med två kissepauser och sedan var vi framme där vi skulle bo. Vad ska hända nu undrade jag lite men gillade läget för det måste vara något väldigt spännande på gång när vi åkt så här långt.

Tidig uppstigning på lördag morgon och vad händer, matte börja packa igenObestämd, massa mat och även min mat skulle tydligen med. Sedan lastades allt in i bilen och även jag.

När jag sedan fick komma ur bilen så var vi på en grusväg men inte i skogen utan det var helt platt på marken och inga träd - konstiga, stora höga saker fanns det med något som snurra längst upp.

Oj, vad många nya hundkompisar det plötsligt kom ut ur alla bilarna, några skäggiga, några korthåriga och så mina syrror och Tora. Ut gick vi  på den platta marken med strå som var lika höga som mig och där fick alla springa men inte jagRynkar på näsan. Full fart på alla hundarna och plötsligt kunde någon bara stanna och se ut som en staty och när dennes matte eller husse kom fram så lyfte det sedan något framför nosen, konstigt? Jag fick faktiskt sedan efter lunchen springa lite jag också och det var så härligt.

Det konstiga som lyft framför nosen på hundarna visade matte mig sedan och det var något som hette rapphöna. Matte tyckte att jag skulle bära den och jag tyckte det var en kul lek så jag gjorde det gärna, extra spännande blev det när den gömdes i det höga gräset och jag fick koppla på min näsa. Haha matte, jag hitta den!!!

Tidigt somna vi sedan alla på lördag kvällen, mina syrror var trötta efter allt jobbande och jag var trött av alla intryck. Vi snarka så mycket allihopa så vi väckte lillmattes kompis klockan fem på morgonen, så kan det bli.

På söndagen åkte vi till ett annat ställe och där skulle det letas efter något som kallades för fasan. När det var syster Vilmas tur så fanns det även en damm där hon letade och i den många änder vilka hon reste upp och jag tappa räkningen för så många var det. Innan vi åkte hem igen så blev det lite mer fältsök och lunch både för mig och hussar och mattar som var med. Lillematte hade tur och hitta ett fyrklöver, vet inte hur de bär sig åt men nu har båda mina lillmattar och matte hittat var sitt i år.

Vilket härligt liv man har som fågelhund har jag kommit på efter den här helgen, jag längtar till när jag får springa på riktigt och bli som en staty som alla hundkompisar blev i helgen. Min tid kommer och jag måste nog träna lite förstGlad.

 Jag hitta rapphönan, hihiMatte, vad du alltid applåderar åt mig!!!

Kommentarer: 0 Permalänk

onsdag 25 augusti

Äntligen...

...fick jag åka på min valpkurs och inte att matte åkte utan mig igen, för då hade jag blivit surare än surast kan jag säga. Först visste jag inte riktigt vart vi var på väg men det var OK då jag gillar att åka bil. Lägger mig på sättet bredvid matte och sover tills vi är framme dit vi ska och idag parkera vi där det även fanns massa andra bilar och goa dofter. Jag ville lukta på allt gott men matte tyckte att vi skulle gå vidare så tillslut hängde jag med och hade jag vetat vart vi var på väg så hade jag skyndat mig. En äng kom vi framtill och där fanns många valpar i min ålder och en var speciellt söt och det var en wachteltjej som jag gärna ville busa med. Bäst av allt var att även min syster Rosi var där och henne ville jag väldigt gärna busa med men det fick jag inte göra hela tidenRynkar på näsan. Matte tyckte vi skulle lära oss nya saker som följ mig, sitt, stanna kvar, inkallning och förbudsövning med Nej-kommando.  Bäst var jag på förbudsövningen trots att det fanns både korv och rådjursklöv, jag och matte har nämnligen övat denna hemma då jag ville äta hästbajs i skogen. Hjälp vad snabbt matte kunde springa då! Lite läxa har vi till nästa gång då både jag och matte upptäckte att det fanns sådant vi inte riktigt kunde ännu men det kommer, jag har mest fått busa med min morsa och syrror nu en tid men nu säger matte att det är dax att börja träna.

Trött men nöjd är jag nu och har mycket att fundera över till nästa gång, lite bus med syrrorna blev det dock när jag kom hem för det kunde jag inte låta bli. Till nästa gång ska jag påminna matte att ta kameran med sig för den glömde vi idag.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 23 augusti

Apport...

vad är det för konstigt ord egentligen??? men morsan fatta tror jag för hon lyssna när matte sa ut, vänster, höger och bara simma och tillbaks till matte kom hon med en fågel i mun men jag undrade hur visste hon att det fanns en därFörvånad eller visste matte det???

Jag fick också pröva att apportera, inte i vattnet men på land, två gånger hämta jag fågeln som matte slängde efter lite bus och bar den väldigt stolt tillbaka till matte. Jag gjorde det gärna för när jag kom med fågeln klappa matte i händer allt vad hon orka och berömde mig väldiga och så fick jag GODISTungan ute - tydligen gjorde jag något bra. Lillmatte fota mig men det blev så där när man gör det med mobil, men bildbevis finns. Här kommer jag med min apport...stolt bärandes...

Matte springer före och håller ett öga på mig tydligenHär kommer duktiga jag

Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 21 augusti

Draken...

...oj, igår hade det flyttat in en drake i vårt hus, draken var min matte. Hjälp vad arg hon var på mina storasystrar som roat sig med en padda i trädgården. Två slajm-systrar hade jag och när de inte slajma så kräktes de. Matte var jättearg då de inte var första gången, jag kunde nästa se hur de spruta eld ur ögonen på henne så arg var hon och mina systrar mådde tjyvtjockt resten av kvällen men idag är de som vanligt. Hoppas de har lärt sig något och att jag kommer ihåg att inte bita i en padda, kanske trodde de att paddan skulle förvandlas till en prins, vad vet jagObestämd.

 

Kommentarer: 1 Permalänk

fredag 20 augusti

Hulken...

...det är jag, säger matte. Jag busat med morsan min medans matte klippt gräsmattan och resultatet blev en münster med gröna ben!!! Tur att jag inte ska på utställningen imorgon säger matte får då hade jag nog fått i min kritik att jag varit en fel färgad münster, jag är ju faktiskt för liten för att gå på utställningar så det är ju inte aktuellt iallafallFlört, det får vänta ett tag.

Lite sur på matte min har jag varit då hon pratat om valpkurs och i onsdags så åkte hon på kurs utan MIG. Vad är det för kurs utan valp??? Första gången skulle tydligen matte och hussar vara med utan valp men nästa gång ska jag få åka med och då kommer jag att få träffa min syster Rosi. Längtar, ska bli superkul och hoppas man får busa där!

Mycket är på gång nu har jag börjat ana, matte säger konstiga ord som min första långresa, fält, Skåne, fjäll - undra vad hon menar med allt detta men det får jag väl reda på snart.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 16 augusti

Roliga saker...

Oj, vad mycket roliga saker det just nu finns i huset som min lillmatte ska flytta in i, fullt av paket, påsar mm. Hela familjen håller på och montera ihop köksskåpen till lillmatte och jag stjälper dem i arbetet så mycket jag kan. Matte skulle montera ett högskåp och jag gjorde mitt bästa för att dra iväg med hela kartongen och innehållet. Mattes kommentar var "där blir inga problem med räven med den styrkan i munnen", tror hon ja tänkte jagFlört vi får väl se. Jag förstår inte varför alla håller bort sina påsar med skruvar och annat roligt när jag far fram över golvet, gör ni?? Efter ett tag brukar jag somna på min pläd men jag försöker in i det längsta sova med ett öga öppet utifall att matte får för sig att hitta på något annat roligt och det vill jag inte missa. Oftast gör jag dock det, för har jag väl somnat så säger lillmatte att jag snarkar värre än husse.

Kommentarer: 0 Permalänk

torsdag 12 augusti

Utflykt...

Glömde ju berätta att igår var jag med matte på utflykt, en längre biltur och där vi även åkte genom en jättelång tunnel med massor av lampor. Undra vad för kul vi ska göra nu tänkte jag. Väl framme stanna vi vid något som hette Göteborgs Djurklinik, massor av dofter redan på parkeringen. Matte tog med mig in och anmälde mig i receptionen och där var det många som kände igen mig sen sist och sa att jag hade vuxit. Gott lukta det också där man anmälde sig då det fanns goda ben och hundkex. Matte sa att vi var där för att jag skulle få min valpvaccination när vi anmälde oss. Valpvaccination??? vad är det. Vi fick komma in på ett rum och där fick jag sätta mig på ett bord. En spruta fick jag i nacken och droppar i näsan, allt utan protester. Nu kan jag tydligen på riktigt utforska nya områden och träffa nya hundkompisar när jag fått min spruta vilken gjort att jag fått ett skydd mot olika sjukdomar.  Tolv veckor ska man tydligen vara när man får denna sprutan och det är ju jag och mina syskon på fredagSkrattande. Nu ska jag tydligen också när jag blivit vaccinerad få börja på valpkurs och om det vet jag inget men det får väl bli en rapport om det senare.

Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 10 augusti

Mycket har hänt...

Mycket har hänt i mitt liv de sista veckorna då alla mina syskon hade flyttat i vecka 30. Först kändes det lite tomt men sedan helt okej, jag fick ju nu alla för mig själv. Alla i familjen skulle börja jobba veckan därpå och eftersom jag är en liten valp kan jag inte vara ensam på dagarna utan jag får följa med min lillmatte till hennes jobb. Extra ompysslad blir jag och alla frågar efter mig när jag inte är där, för ibland kommer jag senare då min matte börjar sent och vi tar sovmorgon. En egen hundkompis har jag också där och han är av rasen Parson Russell och heter Acke. Många nya upplevelser har det blivit, fick träffa hönor då jag var med matte och husse hos deras kompis Annika med familj. Många hönor var det och roliga att se på, en trevlig hund fanns där också och han hette Jäger. Mitt första kalas har jag också varit på och då fick jag träffa en söt liten kattunge, jag ville gärna leka med honom men det ville inte han, fattar inte varförRynkar på näsan.

Morsan och storasyster har jag även varit med mycket i skogen på deras promenader och vid tjärnet när de vattenmotionerat men jag får inte till min stora besvikelse springa hela tiden utan matte har skaffat en bärsele åt migSkäms.

Ska jag ta ett dopp eller inte???Kan man få kissa ifred...

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng