Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för september 2010

onsdag 22 september

Seeemester...

Väldigt länge sen sist jag berätta något men jag är på semester. Oj, vad mycket kul det har hänt. För snart två veckor sedan åkte vi bil i nästan 17 timmarTungan ute, matte vart skall vi tänkte jag. Först gjorde vi ett stopp i Kristinehamn där min syster Bessie bor. Vad kul vi hade, fullt jage i trädgården och en promenad innan matte, husse och lillmatte Sandra fick fika. Packade in oss i bilen igen och efter några timmar kom vi till en ort som heter Åsarna och där bor brorsan Styx med sin familj. En promenad i skogen bakom deras hus och mycket bus mellan mig och brorsan. En bit upp på stigen visade de oss en stor hög med björnbajs, matte hade glömt kameran i bilen så det blev inget foto.

Lite avundsjuk är jag då Styx och matte Frida kunde göra "High five", jag får träna mig, kul såg det ut. In i bilen igen efter att matte, husse och lillmatte fikat igen. Mörkt började det nu bli ute och ytterligare några timmar i bilen innan vi var framme där vi skulle bo. Långt upp i jämtlandsfjällen hamna vi nu.

Första dagen hade vi sovmorgon för jakten hade inte börjat som morsan och syrran skulle på men senare den dagen packades det ryggsäckar med hundtäcken och diverse saker. Vad händer nuObestämd? Jo, när det blev måndagmorgon så går matte, husse, morsan och syrran iväg utan mig, gissa om jag blev sur när jag fick vara kvar i huset med lillmatte.

Hela dagen var de borta och när de kom tillbaka så var både morsan och syrran trötta och ville vila men jag ville ju leka. Jag fick finna mig i att varken morsan eller syrran ville det och busa med matte istället. Något som luktade väldigt gott hitta jag efter ett tag bak i husses ryggsäck, ripa sa de att det var. Nästa år ska jag tydligen få följa med på det här spännande som morsan och syrran gjorde varje dag utan mig när jag fick vara tillsammans med lillmatte istället.

Efter en vecka började alla packa igen och det lastades på bilen, tidigt i säng hamna jag. Vad är nu på gång? Jo, mattes klocka ringer halvfyra på morgonen och det sista lastades in i bilen och huset städades och sedan bar det iväg.

Efter många timmar kom vi till vår huvudstad och där lämnade vi av lillmatte vid tåget och själva fortsatte vi med bilen en stund till. När jag nästa gång fick gå ut och kissa så var vi vid en jättestor båt, aldrig har jag sett en så stor. Efter ett tag kör matte ombord med bilen och vi letar upp vår hytt på båten. En tupplur tar både jag, husse, morsan och syrran medans matte kollar TV. Gungar väldiga när vi ska vila men jag struntar i det efter ett tag. Först försöker jag dock trots att jag är trött både busa med morsan och syrran men tillslut tar jag mig en tupplur.

Konstigt var det för när vi kommit fram och kört av båten så kommer min lillmatte Linda och syster Vanni. Hur kom de hit egentligenFörvånad? Tydligen hade de åkt en annan båt som gick till samma ställe, nämnligen Sveriges största ö, Gotland.

Morsan och syrrorna har tillsammans med matte, husse och lillmatte jagat och tränat några dagar och hittat andra fåglar som heter fasan och rapphöns. Jag har också fått springa lite och tyckt det varit jättekul. Husse min är dock lite rolig, vet inte om han fick för sig att han skulle vara en fågelhund eller vad han höll på med en dag på fältet. Jag bara titta på honom och sprang till matte.

 Några dagar till ska vi tydligen vara kvar här för att sedan åka den stora båten igen och då ska jag ta mig en tupplur i hytten.

Jag och min syster Bessie har jage Styx och matte Frida gör "High five"
Matte, här kommer jag

Det är jag som är fågelhund, inte du husse...

 

Kommentarer: 1 Permalänk

torsdag 9 september

Slut på valpkurs...

...sista gången för mig på min valpkurs igår men den fortsätter två gånger till. Jag ska ha SEMESTER säger matte, vad är det??? Igår på min kurs så fick vi pröva och gå blodspår, jag var intresserad men fick tuppkam på hela min rygg när jag följde blodspåret men tog sedan klöven som fanns i slutet och bar den tillbaka. Läxa fick vi att träna ytterligare spår men jag hinner inte det just nu för vi ska på semester som matte säger. Det packas och packas och fixas mat åt mig, morsan, syrrorna samt matte och husse, undra vart vi ska och vad som ska hända nu? Jag har fått reda på att vi ska stanna till och besöka min syster Bessie på vår semesterresa och det ska bli spännande att få träffa henne igen, var ett tag sedan sist. Matte fotograferade mig igår med några av mina kompisar på valpkursen och jag hoppas att till våren kanske vi ses igen på ny kurs, mycket behöver man träna för att bli jakthund har jag börjat förstå och hitintills tycker jag det är väldigt kul.

 Jag, Wicke på min valpkurs ihop med mina busiga kompisar

Kommentarer: 0 Permalänk

lördag 4 september

Syrra o brorsor...

Oj vad trött jag är efter dagens händelser. Imorse kom först min brorsa Esso med familj och strax därefter kom syster Rosi. Vilket bus det blev på min gräsmatta. En stund senare så kom även brorsan Frasse, vad händer tänkte jag, ska alla flytta in igen eller???

Träning var det som gällde denna dag för oss och det var farbrorn som jag går kurs för på onsdagar som ledsagade våra mattar och hussar till vad vi skulle göra. Duktiga var vi allihopa tycker jag, visst matte röt i med ett NEJ emellanåt men jag lyssnade faktiskt på henne. Trött var jag redan när alla mattar och hussar skulle äta lunch och tog mig en tupplur i min säng. Syster Rosi tyckte dock att vi skulle leka men si det ville inte jag.

Mer träning efter att alla fått mat och då skulle vi sitta stilla när det rörde sig en väldigt kul fågelvinge över marken. Okej, jag får väl göra det då men det skulle vara kul att springa efter. Fick faktiskt sen springa efter men då skulle man kallas in när det var som roligast och jag gjorde faktiskt som matte sa och kom när hon kalla. Sedan skulle vi apportera och jag är väldigt stolt för jag var faktiskt riktigt bra på det och fick applåder av alla.

En riktigt kul dag har jag haft och längtar till nästa gång vi ska träffas alla igen, mycket svårare övningar ska vi tydligen då få och kanske även få prova fågel om vi sköter oss.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng