Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för mars 2011

söndag 13 mars

Fotomodell...

I fredags paketera matte in mig, morsan och syrran i bilen och iväg bar det. Innan vi åkte så tyckte matte att vi alla skulle kissa men jag kissar inte på kommando som morsan och syrran gör och då kan det hända saker. Matte tillsammans med lill-matte kör iväg med oss och vart undrar jag??? När vi stannade så var vi på en stor parkering och nu hade matte bråttom att få in mig i huset vi parkerat framför. Varför??? Jo, det föll massor av blötsnö ner på oss och jag fick inte bli blöt i pälsen tyckte matte och jag som ville kissa just DÅ.

När vi kommit in i huset så var vi i en jätteaffär med massor av roliga saker för oss hundar och gott luktade det överallt också, vilket ställe jag kommit till tänkte jag, här ville jag springa.

Springa fick jag inte utan jag hamnade i strålkastarljuset... jag skulle fotograferasTungan ute.

Två fotografer bestämde att jag skulle sitta, först åt ena hållet och sen åt andra hållet och inte nog med det sedan skulle jag också ligga... inte det heller som jag ville. Massa konstiga ljud höll de på med, pipleksaker och blåste i flaskor... usch, jag gillade inte det där konstiga flaskljudet.

Pust säger jag bara men tillslut var de nöjda med bilderna på mig och jag slapp att vara modell.

Upptäcksfärd i affären blev det nu för matte skulle köpa nytt foder åt mig och resten av gänget. Oj, vad det luktade gott där alla fodersäckarna fanns och jag ville ha allt så därför bestämde jag mig för att har jag inte kissat innan så gör jag det nu så ingen annan kommer här och försöker sno all den goda maten från mig. Till mattes stora fasa så kissade jag en bra sträcka på golvet... men det skulle jag inte gjort för nu skickade matte ut mig från affären.

Haha... nu fick matte torka efter mig, så kunde det gå när matte tyckte att jag skulle fotograferas.

Meningen var att jag med hela familjen skulle fotograferas men det fanns inte tid till det så jag fick fotograferas själv. Matte fotografera hela vårt gäng hemma i skogen istället när vi var på promenad.

Hela min familj

 

 

 

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 1 mars

Egen tid...

I helgen som gick hade jag och matte min egen tid som det så populärt nu för tiden kallasCool. På lördag morgon kom min syster Rosi och hennes husse för att hämta mig och matte, vi skulle på träning hos Anders Landin. Riktigt, riktigt halt var det på vägarna när vi åkte och det låg faktiskt några bilar i dikena utefter vår färdväg men fram kom vi.

Det var så många kompisar där så jag blev riktigt till mig, träffade Gibbson igen som har varit på valpkurs hos mig tidigare samt münstertjejen Vinna och ny kompisar som var jätteroliga att leka med. Fast det var ju inte leka vi skulle göra utan våra mattar och hussar skulle lära sig att få oss hundar till att gå fot utan koppel, stanna, apportering och inkallning. Matte trodde nog att hon hade ett ganska bra stopp på mig men si i lördags lura jag henne. Först stanna jag riktigt bra men sedan när det slängdes dummys framför mig så ville jag gärna rusa efter och kolla vad det var. Vi fick ta en straffrunda och sedan gick det bättre.

Mest bråka jag med matte när man skulle kallas in när man precis hittat en jättehög med godis på marken, fattar inteObestämd... först fick jag äta av godiset men sedan skulle jag plötsligt komma när matte ropa. Det hade inte jag lust till när det fanns så mycket gott att äta men efter att matte gett mig en korrigering så insåg jag att det var bäst att lyda. Trodde sedan att matte skoja med mig för hon ville att jag skulle gå över allt godiset igen men det ville jag inte och tänkte fattar du inte matte... du sa ju NEJ nyss och nu vill du att jag ska gå dit igen, jag är väl inte dum heller... vill väl inte ha en korrigering till.

Bästa på dagen var sedan när vi fick springa lösa allihopa och LEKA. Oj, vad kul jag hade med en stor vorsteh-kompis, vi busade verkligen. Åh, vad händer mitt i allt när det är som roligast? Jo, matte kallar in mig och jag sprang faktiskt direkt till matte trots att jag hade så kul och till min stora glädje fick jag sedan springa ännu mera och busa.

Många roliga bilder fotograferade både Anders Landin och Annika Wängvik på oss och vill du se så hittar du dem här på Landins-hund-katt eller HuntingBrowneskennel.

 

Alleborgens Wickevire Alleborgens Wimsa

 

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng