Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för april 2011

tisdag 19 april

Sälen...

i mig har idag vaknatTungan ute. Matte tog mig, syrran och morsan på promenad bort till tjärnet idag och givetvis skulle hennes kamera med. Suck, suck säger jag bara för matte skulle fotografera oss på bryggan. Jag gillar inte att sitta stilla och se fin ut så matte hade lite pyssel med oss alla tre innan hon blev ganska nöjd. När matte sedan gav oss frikommando så bröt GLÄDJEN ut. Morsan och syrran hoppa rakt ner i vattnet från bryggan och börja simma medans jag stod förvånad och tittade på vad som händeFörvånad.

Jag var dock inte sen att fatta att det var något roligt som nu hände men hoppa i vattnet... det tåldes att tänka på. Snabbt sprang jag till kanten vid berget och försökte på alla sätt komma till morsan och syrran men det gick inte så som jag tänkt mig så det fanns bara ett val kvar nämnligen att BADA. Jag kan lova er att matte såg förvånad ut då jag tar ett jättehopp rakt ut i vattnet och sedan börjar simma ikapp med morsan och syrran. Jättekul var det men kallt. När vi sedan skulle gå ifrån tjärnet så hade jag ingen lust till det utan ville simma mera så matte fick ta fram den bestämda rösten innan jag behagade sluta så nu säger matte att jag är den nya sälen i familjen precis som morsan och syrran min var innan mig.

Mycket har hänt hos mig på snart två veckor... ena veckan snö och nästa bad, kontraster kan man säga. Många hundkompisar har jag också träffat, på måndagkvällar är både syrran Rosi, Gibbson och Spike med och igår var syster Vanni med för att kontrollera så jag sköter mig på kursen. Haha... hon var ett retningsobjekt för mig och de andra killarna igår då hon löper så jag lura matte några gånger med att inte lyda då hon inte var beredd. Lukta ju extra gott när syrran gick förbi mig och matte visste först inte att hon löpte men förstod senare varför jag ville gå efter.

Social träning har jag också varit på som matte kallar det, närmare bestämt i Nolhaga parken i Alingsås. Kompisarna Vinna och Iza var också med tillsammans med sina mattar. MASSOR utav fåglar fanns det där, alla möjliga sorter. Cool som vanligt var jag och titta på dem och kunde inte fatta varför de var så intressanta för mina kompisar. De är ju innanför staket så varför lägga tid på dem när man kan fika med matte istället. Mattes kompisar skratta åt mig och matte när vi fika... gott var det.

Nya äventyr väntar mig säkert snart kan jag tänka mig då matte alltid hittar på något. Veterinären är något matte börjat prata om och tydligen ska man vaccinera sig igen när man fyller ett år och det gör ju jag om någon månad så det blir nog ett besök för vaccination snart.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

måndag 4 april

En upptagen man....

...det är jag, så upptagen så jag nästan inte hinner att uppdatera min blogg. Så mycket roligt händer nu för tiden fast allt får jag inte vara med på utan ibland bara vara åskådare.

Helgen för snart två veckor sedan så var det utställning och jag skulle varit med men fick inte då jag ätit pencillin och det hette att jag var dopad. Dopad??? det kan man ju undra vad det är för något påhitt. Jag var lika pigg som vanligt men tydligen fick jag ändå inte ställas ut fast jag såg likadan ut som vanligt trots de vita pillren jag åt med glädje. Åskådare fick jag vara denna dagen men det var lika roligt, så många hundkompisar fanns där och roligast var att träffa bästa polaren Vinna. Busa gjorde vi men matte tyckte jag skulle ta det lite lugnt så jag inte smutsa ner Vinna för hon skulle in i ringen och visa sig för domaren. Hon blev Bästa valpen för dagen men det visste jag redan då jag tycker hon är snyggFlört.

Dagen efter träffades vi igen hos Anders Landin och hans medhjälpare Peter Nilsson, träning för mig var det som gällde denna dagen. Första övningen gjorde nog alla mattar och hussar lite nervösa tror jag för vi skulle gå lösa bredvid våra hussar och mattar en lång bit upp bakom huset. Där blev det kvarsittande och efter en stund så skulle vi kallas in men inte alla på en gång utan en i taget.

Vi fortsatte sedan att gå lösa och när vi kom till nästa station så var det apportering. Här skulle jag bära och komma när matte ropa. Jag och matte fick beröm för jag är ganska bra på detta men nu tränar vi vidare på att jag ska gripa på kommando och det gör jag oftast.

Läxa till nästa gång fick vi också att vi skulle träna ut-kommando och det gillar jag när vi gör för jag får så mycket godis då. Matte skickar mig inte på någon dummy utan ett plastlock med godis på och jag tycker det är jättekul att springa dit och få godiset.

Denna gången fick vi även titta på roliga kaniner som hoppade omkring innanför ett staket. Jag var ganska cool, endast en gång rusa jag iväg och det var när mina kompisar bredvid sprang iväg och jag ville hänga på. Men si det fick jag ej, knappt en halvmeter kom jag innan matte stoppa mig. Matte är lite nervös inför nästa gång för då ska jag tydligen få se på kaninerna men denna gången inte från utsidan utan insidan, matte skulle inte slippa undan det sa Anders. Gissar att det är därför matte tränar så mycket stopp med mig på sistone.

Denna helgen har hela ligan varit iväg på olika fältaktiviteter som KM-fält och träning. Jag fick springa lite varje dag men mest fick morsan och syrrorna, fusk tycker jag.

Idag har jag varit på min hundkurs som Lars-Göran håller i och många av mina hundkompisar var där och det blev jag så glad över. Inte bara hos Anders träffas vi utan även på måndagkvällarna nu. Kontakt och förbudsövning med korv var bland annat något vi gjorde idag. Det var nästan så jag tog korven men matte sa till mig på skarpen så jag lät bliTungan ute.

Jag har förstått att det är något mera på gång också då husse och matte packar och pratar om skidor och snö. Fattar inte riktigt vad de menar??? Snö här, nä det tror jag inte och vill inte heller ha då det nu luktar så gott i skogen när det är vår. Får nog återkomma om det här med snö när jag fått reda på vad de menar.

 

Bra utsikt på mattes axlar. Fotograferad av Annika Wängvik.

Kommentarer: 1 Permalänk

 
stäng