Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för maj 2011

torsdag 26 maj

Lurad...

blev matte igår kväll av mig. Jag var på träning hos Anders och Peter tillsammans med alla kompisarna, bästa polaren Vinna var också därGlad.

Kvällen börja med att vi skulle göra olika apportövningar och det gick väl ganska bra. Vi har kommit lite på kollisionskurs jag och matte men börjar nu hitta tillbaka igen så det ska nog fixa sig när det är dags för bruksgrenarna för mig... och det är snart säger matte.

Efter alla apportövningar blev det fika... men inte nu heller för mig... bara matte och alla andra hussar och mattar... fusk tycker jag, det borde införas hundfika också.

Stanna kvar övning blev det sedan och det var jag bra på och fick faktiskt kallas in först.

Stopp övning med apporter var sedan nästa moment men det var ingen som var riktigt sugen att pröva det mer än min matte men jag tror inte att hon hade tänkt sig vad det blev.

Jag och polarn Vinna skulle springa ikapp till en kastad dummy... bråttom fick jag för först ville jag vara och snabb var jag också på att ta apporten och sedan springa till matte i full fart med den.

Nu skulle samma övning göras igen men den här gången var det bara Vinna som fick springa till apporten och jag skulle tydligen stannas på halva sträckan... trodde matte ja... men tji fick hon för det var inte min plan.

Jag skulle nog om jag tänkt efter stannat för nu blev det ett utvecklingssamtal mellan mig och matte... sedan skulle vi komma tillbaka och göra om övningen.

Matte pratade ganska rejält med mig och jag insåg snabbt att det var bäst att lyda när matte sa stanna. Vi gör om övningen och nu stannade jag direkt när matte kommenderade mig trots att Vinna fick springa vidare... men även hon stannade plötsligt när matte blåste... jag förstår varför, för matte lät ganska bestämd när hon blåste i sin pipa... inte vågade man göra tvärtom igen.

Några fick sedan gå in i kaninhägnet och även där skulle det göras apportövningar.

Efter ett tag skulle även stanna kommandot tränas där och matte försökte smyga sig tror jag men hennes kompis sa att vi inte varit inne så nu blev det vår tur.

Matte fick ställa sig en bra bit ifrån mig och så gick Anders med mig och leta kanin. Jag tror min matte hade ganska hög puls då hon inte fick vara nära migTungan ute. Kanin hittade jag och stod för den och sedan sa Anders till mig att jag skulle resa den... oj, vad kul det då blev... fullfart efter kaninen... äntligen lite kul. Vad hände nu då???? Jo... hörde plötsligt min mattes stämma när jag hade som roligast och hon säger åt mig att stanna... hur kunde hon komma på något så dumt när jag hade så roligt kan man ju undra. Vad gjorde jag???? Stannade på direkten då jag kom ihåg vårt utvecklingssamtal en stund tidigare och hade inte lust till ett till.

Jag var duktig men matte fick skäll för att hon berömde mig för dåligt... haha det kunde hon ha när hon var så dum och stannade mig när jag hade som roligast.

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 22 maj

Brorsan på besök...

...oj, vilken härlig dag jag haft!!!

Imorse hängde jag först med matte ut i stallet och släppte ut hästarna och såg till att de fick frukost, gillar när vi är i stallet, jag och matte.

Sedan lite frukost åt oss och sedan började matte packa ryggsäcken... den där spännande säcken som matte har mycket roligt i och idag dofta det extra gott ifrån den.

När vi precis var färdig packade så får vi besök... och jag visste inget om det. Det var min brorsa Esso och hans matte Kristin som kom på besök till oss och det gilla jag. Lite bus mellan brorsorna blev det innan vi gick ut i min skog och där var vi länge. Morsan och syrran Vilma fick också följa med samt husse och han hade all den goda fikan i sin ryggsäck... den jag inte fick smaka påRynkar på näsan.

Det skulle tydligen vara träning idag förstod jag efter ett tag... mycket apportträning och mest för Esso och inte för mig... suck. Jag ville ju också... fattade du inte det matte.

Måste säga att brorsan min var väldigt duktig och även hans matte som visade honom hur han skulle göra. Först var han lite som jag ibland har varit... tramsig men efter ett tag när min matte ihop med hans matte jobbat med honom så var han jätteduktig. Han kunde både hämta, bära och lämna till sin matte och det var både dummys och fåglar.

Spåra fick han också göra... suck, jag fick inte. Fast ok jag tror jag får göra det imorgon med matte istället om jag känner henne rätt.

Vi avslutade dagen med mitt favorit element... vatten.

Först ville brorsan inte men sedan när han såg hur jag hoppa och simma så kunde han inte hålla sig. Det fanns en säl i brorsan min också. Matte fick kasta många apporter för vi hade kappsim om vem som kunde hämta snabbast. De som flöt iväg långt ifrån oss fick morsan hämta då matte dirigera dit henne... fast jag tror nog att jag kan det snart med och då får morsan konkurrens.

En jätterolig dag har jag haft... tycker om att träffa mina syskon. Matte fick mejl av syrran Bessie i veckan och även hon är igång med träning... hoppas jag kanske träffar henne snart också.

En upptagen man kommer jag vara i veckan som kommer då vi har mycket inplanerat... jag och matte... så nu ska jag vila mig. Bästa som finns är att mysa ihop med morsan och syrran... en enda stor hög med münstrar blir det när vi kryper ihop i våran säng.

 

 

 

Kommentarer: 0 Permalänk

fredag 13 maj

Skräddare...

...försökte jag vara men det uppskattades inte av matte minRynkar på näsan. Jag har svettats i min päls och tagit tillvara på varje tillfälle till bad på våra skogsrundor de senaste dagarna. Kan inte fatta att matte min går i långa byxor när det är så varmt så jag tänkte... kanske hon inte har några shorts??? Jag hjälper henne och gör ett par... men det uppskattades inte av matte min. Jag tog mattes fina jaktbyxor och gjorde om till shorts... samtidigt rensade jag rent i fickorna på byxorna där det fanns mycket hundgodis. Jag kan säga att matte min blev inte glad när hon upptäckte vad jag gjort och det kan jag inte fattaTungan ute.


Kommentarer: 0 Permalänk

tisdag 10 maj

Badmästarn...

det är jag, säger matte. Ikväll hade jag med mig min syster Rosi, hennes husse och matte och så åkte vi till mitt lilla badställe.

Min syrra har ännu inte riktigt kommit på vad jag lärt mig... nämnligen att simma i alla lägen. De skratta åt mig ikväll och jag fått nya smeknamn som både sälen, uttern, bävern då jag fullkomligt älskar att simma. Syrran min kommer snart bli detsamma som mig för idag simma hon och tyckte det var extra kul att simma efter den ripvinge som min matte kastade iväg i vattnet... både jag och hon tävlade om vem som hämta den snabbast.

Mycket bus blev det även på stranden och vi såg ut som två sandmonster så det fick bli bad igen innan vi åkte hem.

 

Kommentarer: 0 Permalänk

söndag 8 maj

Fullt, fullt, fullt...

oj, oj, oj vad det händer saker hos mig. Morsan luktar supergott då hon löper och det är träning, träning och åter träning.

Förra helgen tog jag och matte min en promenad själva på lördagsmorgonen och vi gick till min syster Rosi. Tillsammans med henne och hennes husse och matte så åkte vi iväg i bilen... till träning hos Anders Landin och hans medhjälpare Peter Nilsson. Många apportövningar gjorde vi samt tränade stoppet med kastapport... jag ville inte springa efter när den där vita saken flög iväg över marken utan stannade och tittade på vad som hände.

Jag och matte samt några till vi fick bakläxa på UT-kommandot men vi tränar på. Jag tycker det är jätteroligt för jag får så mycket godis när vi tränar det... matte lägger en godis på marken och skickar mig sedan på den och det gillar jag.

Bada fick vi också göra och jag slängde mig i vattnet som en säl, upp och ner, upp och ner igen och bara simmade runt. Matte slängde dummy till mig men den bara titta jag på och hade inte lust att ta den med mig, det var ju roligare att bara simma när det var så varmt ute.

Efter ett tag så var det många dummisar som flöt omkring i vattnet då även mina kompisars hussar och mattar slängde i sådana. Vet ni vad jag gjorde då??? Jo, jag beslöt mig för att ta med en upp på land och vad händer då??? Min matte blev så glad när jag plockade med mig en dummy så jag nästan undra vad som hände och jag gjorde det igen och igen, det var ju kul när jag fick så mycket beröm av matte.

Även i den stora dammen hämtade jag dummyn, fast det var många som hade hoppats på att jag inte skulle gjort det utan fått se min matte bada igen. Jag har hört att hon fick göra det med syster Vilma för något år sedan. Någon försökte även med loss-kommandot till mig men jag släppte den inte för jag skulle lämna den till matte.

Trött och nöjd var jag när jag kom hem och vilade mig till måndagen då det var lydnadskurs med Lars-Göran Stervik och Anders Blomgren och alla mina kompisar.

När vi gjorde inkallning så försökte Lars-Göran få mig att springa efter en boll istället för till matte men se den gick jag inte på.

Bad och apportering har det varit även denna helg och även nu tillsammans med syster Rosi. Jag glömde öronen vid ett tillfälle sa matte då jag hitta en jätterolig och stor kompis i vattnet... en kanadagås. Fast den tyckte inte att jag var lika rolig och fräste åt mig.

Imorgon bär det iväg till veterinären för jag ska få min ett års spruta så jag är ordentligt vaccinerad.

Tjohopp här kommer jag jag vill bekanta mig med dig

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng