Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för juni 2011

måndag 20 juni

Slut, slut, slut....

Måndag kväll igen men jag är ledig... ingen kurs då det förra måndagen var kursavslutning för mig och alla kompisarna. Jag tog ledigt den kvällen och var åskådare ihop med min bästa polare Vinna som nu bott hos mig i en vecka. Matte hade faktiskt lovat mig innan att vi skulle vara åskådare då jag var trött sen helgen då vi var på läger och tränat jättemycket. Båda mina systrar, stor som liten var med... Vanni med matte Linda och Rosi med husse Rolf.

Vi tränade apportering både på land och i vatten, lydnad och spår... jättekul men oj vad många intryck jag fick och var ganska trött på söndagen när vi åkte hem. Jag försökte lura matte emellanåt på träningen men si det gick inte för det var en tant där som instruktör som sa att jag bara spelade... till min matte sa hon att matte kunde kräva mer av mig då jag både får husrum, mat och kärlek. Så nu tror jag det blir "andra bullar" på våra träningar framöver om jag känner matte rätt.

Jag tyckte dock att jag var duktig den helgen för jag hämtade fågel både i vattnet och på land samt spårade och apporterade kanin och matte min slapp och bada igen.

Bada fick matte göra när vi var på kursavslutning hos Anders och Peter... och det med kläderna på då jag inte hade någon lust att hämta någon gammal mås eller apport. Simma och bada var helt OK men resten... nej... men si då hoppade matte i och talade om för mig vad som gällde och det var att ha med sig något upp på land. En runda hos kaninerna blev det även den kvällen för mig... jag sprang ihop med en annan hundkompis och tyckte det var kul... men även denna gången kommenderade matte mig stanna när det var som roligast och jag hade öronen med, lystrade och stannade.

Bästa polarn Vinna har bott hos mig i en vecka nu och jag kan säga att det varit mycket BUS men ikväll ska hon åka hemRynkar på näsan. Första dagen busade vi nästan hela tiden så matte tyckte att vi behövde paus emellanåt och det fattade inte vi varför... har man kul så har man. Morsan och syrran Vilma har också varit med i vårt busande och matte var inte glad när vi drog in på altanen runt alla hennes färgburkar... ingen fick färg på sig och burkarna välte inte till mattes stora glädje.

 

Kommentarer: 1 Permalänk

lördag 4 juni

Usch o fy...

två bad på mindre än en vecka och inte bad som jag gillar utan i mattes dusch... löddra gjorde det också och lukta "tjej"... att inte matte fattat det ännu att jag är en kille. Första badet var väl OK då jag var ganska smutsig men igår... nää det var jag inte riktigt med på men matte sa att jag fick skylla mig själv då jag rullat mig i SKIT på sista kvällsrastningen. Luktade gott tyckte jag att jag gjorde men tydligen kunde man inte gå sådan på utställning så därför fick jag bada IGEN.

Två utställningar har jag varit på den senaste veckan, i söndags Västkustvalpen och idag min första officiella utställning, SKK Vänersborg.

Västkustvalpen höll jag nästan på att missa då matte körde FEL... fattar inte hur hon kunde det då vi nästan bor i Göteborg och matte varit på utställningsplatsen innan. Ja, ja fram kom vi tillslut och min hundkompis Zam var med som åskådare. Många rosetter fick jag då jag blev BIR med Hp.

Idag fick jag av domare Inge E:soon Thoor i juniorklass bedömingen EXCELLENT

"Bra huvud och uttryck. Utmärkt hals. God överlinje. Bra bröstkorg för denna klass. Stark benstomme. Goda vinklar. Bra tassar. Bra pälskvalité. Välvisad".

Matte var väldigt nöjd med mig idag och till henne sa domaren att jag hade "det" men behöver grovna... då skulle tydligen mina CK:n också komma... vad det nu är för något???

Imorgon ska det bli träningsrunda med min syster Rosi och det tycker jag är roligare än utställning.

Nästa helg kommer bli spännande för då ska jag och matte åka bort på träning hela helgen... kommer nog bli trött men spännande ska det bli.

Min rosett efter SKK Vänersborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matte övar med mig innan vi ska in i ringen på Västkustvalpen  Jag med alla mina rosetter och kompisen Sam

Kommentarer: 1 Permalänk

 
stäng