Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för juli 2011

onsdag 27 juli

Puss... pris o pris igen

Oj, vad det hänt mycket hos mig sen sist. Jag varit på två utställningar till, SKK Tvååker . Ena dagen hade jag med mig min kompis Zam igen som åskådare och dagen därpå var syster Vanni med då även hon ställdes ut. Jag fick båda dagarna i juniorklass EXCELLENT igen.

Matte har tränat mycket vatten och spår med mig på sistone och i helgen som gick förstod jag varför... jag har varit på mitt första prov i brukgrenarna vatten och spår men först hitta vi på bus jag och syrran Vilma i fredags kväll.

Vi hittade en sådan där padda på altanen som min syster gillar... hon tror nog fortfarande att den ska bli en prins om hon pussar på den... jag pussa lite jag också men den blev ingen prinsessa. Dock skulle vi nog inte gett den några pussar för fy vad det sedan skumma i våra munnar och husse var inte glad... vi sprang in till honom i sovrummet och fräste och spottade så det var slajm på hela golvet. Oops! vad arg husse blev och ropa efter matte och sa åt henne att ta ut oss. Ut i köket och matte tog fram yoghurt åt oss och torka rent oss i munnarna och sedan blev det bättre... nu var det sedan dax att sova för vi skulle ju upp tidigt på lördag morgon.

In i bilen lastades jag med syrror, morsa och mattar halv sju på lördagmorgonen och iväg bar det... vart visste jag inte. Väl framme så kom vi till en stor parkering vid en sjö och där fanns många hundkompisar med deras mattar och hussar. Samling, genomgång och sedan bar det iväg igen in i skogen.

Nu skulle det tydligen vattenapporteras förstod jag när vi begav oss ner mot vattnet... fick vänta på min tur då jag inte var först... kompisarna innan mig klarade att hämta fågeln med blandat resultat. Min tur... sitter still när fågeln kastas... går i vattnet på kommando och simmar ut och hämtar fågeln... dock har jag tycker matte ett dåligt vinggrep men jag släpper den inte utan lämnar den till matte. Domaren tyckte jag arbeta bra så jag fick full poängGlad och matte var så glad så jag fick köttbulle.

När alla var klara gick vi upp i skogen och nu skulle vi göra våra spår... inte heller här var jag först utan fick vänta på min tur igen. Äntligen min tur... matte släpper mig lös på spåret och jag går iväg och nu händer det saker... hahaha... tror matte blev något nervös när hon ser att jag är på väg tillbaka... jag hade inte bara en kanin i munnen utan även plockat med mig en meter pinne... lämnar av både kanin och pinne till matte och jag får köttbulle igen.

Nu var jag klar med mitt prov och matte var jätteglad för jag fick full pott på både vattnet och spåret samt blev även dagens bästa spårhund i unghundsklassen.

Hemma på eftermiddagen blev det sedan lite firande då vi alla gjorde en bra dag på provet... nu blir det nog vila från träning ett tag tänkte jag men ack nej.

Dagen efter kommer mina kompisar Lincon och Sheela och tillsammans med deras husse och matte så gick vi bort till mitt tjärn i skogen. Nu blev det vattenapportering samt spår... undra vad matte tänker nu med detta funderade jag lite på och dagen efter på måndagen fick jag svar.

En måndag som var väldigt innehållsrik då matte åker iväg med morsan på morgonen och kommer hem utan henne... jag undrade vart morsan tagit vägen och fick nöja mig med syster Vilma under dagen istället. Senare på eftermiddagen åker matte iväg med bara mig.... vad ska hända nu??? Jo, vi åkte till ett särskilt prov i bruksgrenarna för matte ville pröva att starta mig även i öppenklass spår och vatten. Bra gick det och inget vinggrep idag inte... gissa om min matte var glad när vi åkte hem då jag fixade även det med full pott och jag var också glad då det blev köttbullar igen.

Låter nästan som jag får köttbullar jämt då jag jobbar men si det får jag inte... är matte inte nöjd med mig så blir det inga köttbullar kan jag tala om och matte ger sig inte heller förrän jag klarat min uppgift. Jag har ju försökt några gånger och bara ta med mig fågeln en bit men se det har jag slutat med då matte inte låter mig komma upp utan fågel. Det är nog mattes envishet och min arbetsvilja tillsammans som gett mina resultat men nog om det nu.

Väl hemma sedan på kvällen efter provet så blev jag extra glad för då hade morsan min kommit hem igen... hon såg dock något konstig ut... såg ut som hon hade en stor lampskärm runt huvudet och när hon gick så krocka hon med det mesta i hennes väg.

Nu är det iallafall SEMESTER hos oss då matte tycker att vi varit duktiga allihopa och klarat av våra bruksgrenar... hahaha husse var rolig... han tyckte efter min bedrift på måndagkvällen i öppenklass att jag var hans hund men det höll inte matte med om... tror inte jag gör det heller för jag gillar min matte ganska mycket.

Jag med mina priser, morsa och syrror efter Abild

 

Kommentarer: 1 Permalänk

tisdag 12 juli

GPS... hantlar... sovmorgon.............

...det sist nämnda VAD ska det vara BRA för??? Igår tyckte matte att vi skulle ha sovmorgon då det var hennes första semesterdag... usch, usch säger jag. Försökte på alla sätt att väcka matte... pussar, slickar, mina lektrasor men matte bara sa åt mig att jag skulle gå och lägga mig... MEN skam den som ger sig... jag fick upp matte till slutSkrattande.

Matte och GPS... är en annan otrolig historia... tur att matte har sin mobiltelefon. Först körde vi fel när vi skulle med syster Vilma på mentalbeskrivning... körde nog Trollhättan runt tror jag och till slut fick matte ringa för att vi skulle hitta rätt. Idag när vi skulle på träning med mina kompisar så blev det samma sak... runt, runt på småvägar o villaområden och till slut ringde bästa polarens matte Annika och undra var vi var... bäst var att hon kunde lotsa oss rätt via telefon. Träning blev det igen, har varit några nu ihop med mina kompisar och jag blir busigare och busigare för varje gång så nu ska det bli EXTRA träning imorgon tycker matte. Idag skratta mattes kompisar åt henne då jag bara låg och simma runt, runt... hade först hämtat fågeln men sedan la jag den i vassen och skulle simma över till matte utan fågel. Oops! det gick inte... matte var bestämd av sig och jag fick inte komma upp på land förrän jag hämtat fågeln. Jag var dock lika bestämd med att jag inte skulle göra det trots att jag visste var den var... ville matte skulle simma idag men si det ville inte hon. Mattes räddning blev att hennes kompis rodde över till gräsön och sa till mig med barsk stämma... usch, det finns fler lika bestämda som min matte så inte nu heller kunde man fuska utan bringade hem fågeln från ett öppen klass vatten.

Hantlar... det är en annan historia det och det var mattes kompis som gav henne den geniala idéen. Iväg till COOP for matte och köpte 3 kg:s och 5 kg:s hantlar så nu åker de med varje dag på vår skogstur. När vi träna en kväll så hämta jag 3 kg:s hantel förklädd till räv och gissa om min matte blev förvånad. Tack vare det så tyckte matte det var en jättebra idé med hantlar så nu väntar vi bara på att vårt rävskinn ska bli klart som matte flått och sedan har även jag en rävapport.

Bad och utställning har det varit igen och det först nämnda protestera jag mot även denna gång. Jag fick dock ge mig då matte inte tyckte att jag kunde gå med gröna ben och intorkad padda runt halsen som jag rullat mig i... kanske tur var det för på SKK utställningen i Borås fick jag i juniorklass EXCELLENT med CK... gissa om min matte var glad.

 

Jag ser dig matte o syster Vilma när hon vattenapporterar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Övar mig med 3 kg hantel inför rävapport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SKK utställning Borås

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng