Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för september 2011

söndag 11 september

Toppen... botten...

För mig har sista tiden varit toppen men jag tror att matte tyckte sista helgen var botten. Hihi... morsan min hitta på bus när hon skulle starta skogsfågelprov men mer om det snart.

Sista helgen i augusti åkte jag med syrran Vanni till Skåne för fältträning, oj vad kul det var. I år fick jag springa, inte bara titta på som förra året. Brorsan Esso var också där med sin matte och familj och han kunde springa på fältet. Matte var nog lite sur på mig först för jag sprang inte så mycket men VARFÖR skulle jag springa... vad skulle jag leta efter??? När jag fått dofta på det vi skulle leta efter så blev det lite mer spring i mina ben men ändå inte tillräckligt tyckte matte. Stefan som höll i vår träning tyckte att jag bara var ute på kisseturFoten i munnen. Matte bestämde sig nu för att jag skulle få busjaga lite... oj, vad kul det var men som vanligt när det är som roligast så blåser matte i pipan. Först fick jag leta upp rapphöna på rapsfältet och sedan efter jag rest så fick jag  GÅ EFTER... oops, undra vad matte tänkte nu men efter 15-20 meter så blåste matte stopp på mig och jag stannaGlad. En gång till fick jag göra samma sak och den här gången ville min fågel först inte lyfta men den gjorde det tillslut och igen stanna jag när matte blåste.

På söndagen när jag var ute i sök så fråga de lillmatte som också var med "har mamma stoppat peppar i rumpan på honom" för jag sprang som bara den och även hitta mina fåglar som jag skötte. Trött var jag när vi sedan på söndag kvällen åkte hem men vilken härlig helg jag hade.

Första helgen i september var jag på mer fältträning och då var jag, morsan, matte och husse hos någon som heter Joakim utanför Vara. Vilka fält och där fanns fågelTungan ute. Även nu tyckte matte att jag var lite trög på att springa så morsan min fick springa istället... gissa om jag blev sur... ännu surare blev jag när morsan hitta fågel men jag fick gå fram ihop med matte och så reste morsan sin fågel när hon fick kommando... fasan fick hon på vingar.

Tillslut fick även jag hitta fasan men första tyckte jag lukta väldigt konstigt och visste inte riktigt hur jag skulle göra så den tog till vingarna innan jag fattat stånd. Jag hitta dock en till ganska snart och den stod jag för och reste när jag fick kommando av matte. Oj, vad det är kul att vara fågelhund... mindre kul var det senare på eftermiddagen när vi kom till vårt hotell där vi skulle bo över natten... bromsarna på vår bil krånglade... det rök rejält ifrån vår bil och nu blev matte och husse bekymrade över hur vi skulle ta oss vidare dagen efter till skogsfågelprovet.

Det löste sig kan jag säga och dess för innan så sov jag som en prins på hotellet i mattes säng.

Min morsa fick den söndagen till att bli en bottendag för vår matte... morsan som stannar för rådjur hemma trots att hon skallar rejält efter dom brydde sig denna dagen inte om när matte blåste i pipan. Fullt skall på morsan då hon körde upp ett rådjur... matte var tvärsäker på sin pipa men den lystra inte morsan till. En något sur matte hade jag sedan som stoppa in min morsa i bilen och ville inte prata mer med henne på ett tag utan hem bar det nu istället med en krånglande bil... hem kom vi.

Nu är jag långt hemifrån och imorgon ska det bli jakt säger matte... syrran min vet nog vad det är för något på gång för hon har sovit i mattes packning de senaste kvällarna och idag när vi var på promenad så var både hon och morsan superladdade... jag fatta inget.

Jag får skriva rapport om jag fattat det där ordet JAKT snart.


Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng