Den här bloggen kommer handla om mig Alleborgens Wickevire som till vardags kallas för Wicke. Jag föddes en fredHär kommer jag Wicke i full fart...ag i maj - 21 maj 2010 och har sju syskon. Vad som händer i mitt liv tillsammans med morsan, syrror, husse, matte och lillmattar kommer jag här att berätta om. Det har berättats för mig att jag ska tränas till att bli en stående fågelhund med allround egenskaper, vad det nu betyderObestämdoch det kommer nog finnas ett o annat att förtälja om detta kan jag tänka mig.

Arkiv

» januari 2014 (1)
» november 2013 (1)
» maj 2013 (2)
» april 2013 (1)
» augusti 2012 (1)
» juni 2012 (1)
» maj 2012 (1)
» april 2012 (1)
» mars 2012 (2)
» februari 2012 (1)
» januari 2012 (1)
» december 2011 (3)
» augusti 2011 (1)
» juli 2011 (2)
» juni 2011 (2)
» maj 2011 (5)
» april 2011 (2)
» mars 2011 (2)
» februari 2011 (2)
» januari 2011 (1)
» december 2010 (1)
» november 2010 (3)
» oktober 2010 (1)
» augusti 2010 (8)

visar: arkiv för februari 2012

tisdag 7 februari

Brrr.... det är kallt

tycker matte men ändå tog hon med mig på två dagars träning i helgen som gick. Fast jag tycker inte det är kallt... jag älskar snön och så gör även morsan och syrran. Matte tog riktiga "monsterländer" bilder på oss alla tre i fredags då vi gick till mitt tjärn... oj, vad vi busa och sprang. Matte fegade först flera gånger om vi verkligen kunde gå på tjärnet och ringde minst tre gånger till husse som bara skratta åt henne och sa "med den kylan som varit är det bara att gå". Den enda som gick var matte... jag, morsan och syrran sprang som galningar och hade jage... emellanåt var vi ganska ljudliga av oss... mest morsan då hon skulle styra upp mig och syrran då hon tyckte vi busa för mycket.

Något som började redan på fredagen var husses retandeSkrikandes... massa konstiga namn kallade han mig hela tiden så både jag och matte var ganska sura... jag bara blängde på honom då han sa "här kommer lilla Gösta" eller "hur mår du Kurt"... grrr, grrr säger jag och även matte. Ännu surare blev matte sedan på lördagen när husse även fått med lillmatte Sandra i sitt retande... hon skicka SMS till min matte och frågade "hur går det för lill-Ragnar" men hahaha... matte svara inte - vi har gaddat ihop oss mot dem och tycker att de är enbart löjliga. Fast jag vet varför husse håller på... trots att han inte erkänner det men jag ska tala om varför... jag är husses favorit har jag kommit på.

Nåväl... tillbaka till helgen som matte tog med mig på... massor av apportträning hela helgen och han som höll i träningen har jag träffat innan, Patrik Sjöström... på jaktprov under hösten som gick.

Matte, lillmatte Linda, syrran Vanni och jag packade in oss i bilen på lördagmorgonen och det var inte varmt... -20 var det när vi åkte iväg på morgonen men det blev varmare under dagen... fast varken jag eller matte frös... matte har ju köpt sig nya stövlar och de var tydligen varma för det var full fart på matte min hela dagen. Jag försökte när vi började med vanliga dummys att slarva... det är tråkigt tycker jag... vill hellre hämta pälsklädda saker men... jag fick inte välja och det talade matte om för mig ganska bestämt ska ni veta.

Jag avslutade dagen med att imponera på matte min då vi gjorde släpspår... började med att hämta en sådan där vanlig liten kanin... och det fixade jag ju lätt som en plätt då jag gjort det förr men sedan förvånade jag matte... mitt första rävsläp.. inte så långt men en liten bit... och jag hämtade räven, fyra kilo kall och stelfrusen men... ni skulle sett mattes min. Oj, oj vad många klappar och beröm jag fick... kände mig riktigt stolt för sedan på söndagen gjorde jag det igen till mattes glädje!!!

Här är det bus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En flygande monsterländer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matte jag fixar faktiskt detta

Kommentarer: 0 Permalänk

 
stäng